Asztrológia


1993-ban találkoztam az asztrológiának azzal az aspektusával, ami nem az addig ismert csillagjóslás volt, hanem az önismeret rendkívül hatékony eszköze.

Egy asztrológia előadáson menstruációs fájdalmakkal küszködő hölgy klienséről beszélt az előadó. A következőt kérdezte a hölgytől: Milyen a viszonya az édesanyjával? Számomra teljesen oda nem illő volt akkor az a kérdés. Mi köze lenne az édesanyjával való kapcsolatnak a menstruációs görcsökhöz?

Az azóta eltelt évek alatt az asztrológia szemléletének megismerésével és a több száz személyes konzultáció tapasztalatai alapján még sok hasonló kérdésre sikerült választ találnom, találnunk a hozzám fordulókkal.

Lássuk tehát, hogyan függ össze egy lány saját anyjával való viszonya a menstruációs görcseivel:
Az asztrológia szimbólumokkal, analógiákkal dolgozik. Ezek főbb elemei a jegyek (Kos, Bika, ..), a planéták (Nap,Hold,..),és a házak. Minden egyes szimbólumhoz hozzárendelhető világunk egy része. Az emberi analogiatulajdonságok, az állatok, az ételek, az ásványok, a színek, a világban található bármilyen csoportosulás, szerveződés elemei, az adott elem jellemzői, tulajdonságai alapján hozzárendelhetők egy adott planétához. Így testünk szervei is megfelelnek egy-egy adott planétának. A hozzárendelés az adott szerv működési módja, funkciója szerint történik. Példánkban az anyaméh fő feladata a testben a megtermékenyített petesejt befogadása, beágyazódásának biztosítása, majd az anya és az embrió között a köldökzsinóron keresztül, közös vérkeringés segítségével a születendő gyermek fejlődésének biztosítása, a szükséges oxigénnel és egyéb tápanyagokkal. A méh tehát befogad, otthont ad, védelmez a külső hatásokkal szemben, táplál, gondoskodik, mindent megad a fejlődő magzat számára, amire szüksége van.
Fenti tulajdonságok mellett a testrészek közül a méhet és a gyomrot fedezhetjük fel bármelyik asztrológia könyvben a Holdnál. A család tagjai közül pedig, ezek után már könnyen kitalálható,  hogy az anyai minőséget szimbolizálja a Hold. Így már érthetővé válik az asztrológus kérdése, hogy milyen a viszonya a hölgynek az édesanyjával.
Természetesen nem annyira egyszerű a menstruációs görcsök megszüntetése, hogy azt mondjuk a kliensnek: menjen haza és legyen kedves az anyukájával. Ennek több akadálya is lehet, például, már nem él az édesanya, vagy soha nem is találkoztak esetleg nincsenek beszélő viszonyban. De az is lehet, hogy a kliens azt mondja: csodálatos kapcsolatban van édesanyjával. Ekkor kezdődik az igazi munka, feltárni, hogy valójában mik azok a belső (görcsös) folyamatok, amelyeknek nincs tudatában, de a szellem-lélek-test kapcsolata, egészlegessége, egymásra hatása miatt mégis menstruációs görcsök formájában jelennek meg és nehezítik az életét.
A lány-anya kapcsolaton kívül érdemes vizsgálni a többi, Hold által jelképezett minőséget, személyiségvonást, életterületet is. Például: mennyire érzi védettnek magát a világban? Hogyan kezeli sérelmeit?
Megengedi-e magának a gyengeség, érzékenység, fájdalom átélését vagy igyekszik keménynek mutatni magát? Hogyan törődik magával? Hogyan fejezi ki, ha fáj valami? Például magába zárja, hogy mások ne láthassák rajta, így nem tudnak visszaélni vele?

Az asztrológia, mint minden holisztikus tan, az embert test-lélek-szellem egységeként kezeli, azaz felhívja a figyelmet arra, hogy az érzelmi, vagy gondolati blokkok, elakadások, megszakítások testi szinten is megjelenhetnek. Természetesen egy konkrét testi probléma, betegség okának felderítése összetett, hiszen a horoszkópban az adott planéta egy bizonyos jegyben és egy adott házban is tartózkodik, ám emellett kapcsolatban lehet más planétákkal is.
Az analógia itt is működik: az emberi testben egy adott szerv a test bizonyos részén van, a vérkeringés és az idegek rendszerén keresztül van összekötve a test többi részével. Hatnak egymásra, nem lehet külön vizsgálni egy szervet az egész szervezet figyelembevétele nélkül.

A horoszkóp teljes értékű vizsgálatához szükséges az ábrafejtés ismeretének elsajátítása, majd gyakorlati, tapasztalati alkalmazása. A Gestalt Asztrológia Képzésen az analógiás szemlélet, valamint a horoszkóp fejtés alapjai akár egy éven belül is elsajátíthatók.

Aktuális

Gestalt Asztrológia Tanfolyam Szlovákiában,

Nagymegyeren, 20km-re Győrtől

Minden hónap utolsó vasárnapján

09.30-17.30

Még van lehetőség van csatlakozni a csoprthoz,
asztrológia alapismeretekkel rendelkezők

jelentkezését várom levélben, vagy

telefonon: 0630-95-105-88.
Kiscsoportos intenzív képzés,
sok gyakorlással.

 


 

Oldal nyomtatása, küldése

Facebook

Kulcsszavak a weblapon