Bemutatkozás

Mindig is érdekelt, hogyan működik a világ. Meg akartam érteni, hogyan működik egy gép, egy szerkezet, mikor és pontosan mitől kezd elromlani, tönkremenni.

Még jobban érdekelt, hogyan működik az ember, az emberi test, az emberi szervezet és mi vezethet ahhoz, hogy gyengébben működjenek bizonyos szervek: lényegében hogyan betegszik meg valaki. A működés megismerését a testi folyamatok mellett, lelki és szellemi szinten is kerestem.

Vajon hogyan lehetséges, hogy egy-egy influenzajárvány beköszöntésekor a lakosság csak bizonyos százaléka lesz beteg? Ők miért és a többiek miért nem? A parlagfű pollenje miért irritálja az egyik embert és a másikat miért nem? Hogyan lesz valaki depressziós, attól, hogy elveszíti a munkahelyét, miközben más hogyan talál rövid időn belül új munkahelyet?
Mi határozza meg, hogy az egyik ember az édességevésbe menekül egy kapcsolat végét követően, a másik pedig önismereti kurzusra jelentkezik? Vajon mi mozgat bennünket ilyen különbözően?

Hogyan, miért és milyen körülmények között tudja az emberi szervezet önmagát szabályozni? Ki marad egészséges és ki lesz beteg? Mit lehet tenni a testi, lelki és szellemi egészség elérése és megtartása érdekében. Van-e és mi az összefüggés az érzések, a gondolatok és a tettek között?

Közel húsz éve keresem a válaszokat. Sok helyen jártam, több képzésen részt vettem, ahol az egészség fenntartása, elérése volt a cél.

Eleinte mindegyiknél azt éreztem, megvan: ez az igazi módszer. Az volt a közös bennük, hogy külső okkal indokolták a betegségek kialakulását. Azt feltételezték, ha ezt megszüntetjük, elhárítjuk vagy eltöröljük a föld színéről, akkor nem leszünk többé betegek. Hol a hús, hol a földsugárzás, hol az élelmiszer adalékanyagok, máskor a virágpor, vagy valamelyik szülő volt a bűnbak.

A fordulatot egyetlen kérdés hozta. Egy asztrológia előadáson menstruációs fájdalmakkal küszködő hölgy klienséről beszélt az előadó. A következőt kérdezte a hölgytől: Milyen a viszonya az édesanyjával? Számomra teljesen oda nem illő volt akkor az a kérdés. Mi köze lenne az édesanyjával való kapcsolatnak a menstruációs görcsökhöz? Folytatás bővebben a módszerek lapon.

Korábban azt gondoltam, hogy az asztrológia lényegében jóslás, ám az új szemlélet, mely szerint én vagyok a felelős az életemért, nagyon megérintett. Valahol mélyen mindig hittem, hogy magamon szükséges változtatni, hogy egészségesebb, boldogabb legyek és nem távoli csillagoknak vagyok kiszolgáltatva.

Ez a szemlélet gyökeresen ellentétes volt a köztudatban fennálló, az asztrológiáról alkotott elképzeléssel, jelesül: a csillagoktól függ, hogy mi történik velünk.

1993 óta tanulok asztrológiát: Gonda Istvántól, Paksi Zoltántól, Kalo Jenőtől, Rákos Pétertől. 2001-től 2010-ig a Humanisztikus Asztrológia Iskolában tanítottam Budapesten és vidéken, mellette önismereti tanácsadáson fogadtam a hozzám fordulókat.

Asztrológia előadásokat tartottam önismereti központokban, klubokban, különböző rendezvényeken (Asztrológusok Fóruma,   Magyar Transzperszonális Egyesület), meghívott vendégként részt vettem különböző rádió és televízió műsorokban.

Eközben többféle önismereti, kapcsolatjavító módszert elsajátítottam. Több száz óra egyéni pszichoterápia, csoportos önismereti terápia saját élményei, tapasztalatai segítettek ahhoz, hogy egyre jobban megismerjem önmagamat, működésemet, szükségleteimet.

Köszönöm az egyéni és csoportos munka során szerzett tapasztalatokat:

• EMK (Erőszakmentes Kommunikáció) tréningek - Marshall Rosenberg, Rambala Éva

• SZET (Szülői Eredményességi Tréning) Thomas Gordon által alapított módszer alapképzése szülő és gyermek kapcsolati minőségének javítására - Kiss Éva

Hellinger családállítások - Angster Mária

Jung alapszeminárium - dr. Süle Ferenc pszichiáter, pszichoterapeuta, 2 éves képzés

Magyar Transzperszonális Egyesület nyári egyetemei (külföldi terapeuták sajátélményű önismereti workshopok : Anja Brasser, Mark Hoek)

Holotróp légzés workshop – Ariette és Nico Vissel

Meditációs elvonulás - önismereti csoportfoglalkozások (Jan Boswijk holland transzperszonális terapeuta, Hollandiában)

„A szív gyógyítása” , „Hallgatni-meghallgatni” , „Ki segít a segítőnek” önismereti transzperszonális sajátélményű csoportok segítő foglalkozásúaknak – Orosz Katalin

„Születni-újjászületni ” önismereti transzperszonális sajátélményű csoport – Orosz Katalin

Egyéni pszichoterápia: dr. Süle Ferenc - pszichoterapeuta, Orosz Katalin - klinikai szakpszichológus, Farkas Erzsébet – pszichológus, szupervizor

A másoknak történő segítés előtt a magamnak történő támogatás megadására, valamint a „Kérek még” és a „Köszönöm elég” kifejezések fontosságára hívta fel figyelmemet: Verseghi Anna - neuropszichológus

Gestalt terápia – Erős Ilona - terapeuta

Kinezológiai oldás – dr. Varjú Márta- kineziológus, Várkonyi György- kineziológus

Az eltelt évek tanulmányait, tapasztalatait felhasználva létrehoztam a Gestalt Asztrológia Képzést és a Gestalt Asztrológia Konzultációt, az asztrológia, a Gestalt pszichológia, az EMK, valamint a Rogers-i humanisztikus pszichológia módszereinek ötvözéséből.

A Gestalt Asztrológiáról, alkotóelemeiről bővebben itt olvashat.

Ma is érdekel, hogyan működik a világ, hogyan jobbítható, egyre lelkesebben foglalkozom ezzel a kérdéssel, hiszen az eltelt évek alatt közelebb kerültem a válaszokhoz, a megismerés, a változás eszközeihez és ezzel a boldogabb élethez. Ezt belső hitemmel és nagy örömmel osztom meg másokkal is, bízva abban, hogy önismeretünk, saját magunk tudatosságának növelésével mindannyian felszabadult és életünk mindennapjaiban jobban boldoguló emberekké válunk.

"Változás akkor következik be, amikor valaki azzá válik, ami,
és nem akkor, amikor az próbál lenni, ami nem."
(Arnold Beisser)

Aktuális

Gestalt Asztrológia Tanfolyam Szlovákiában,

Nagymegyeren, 20km-re Győrtől

Minden hónap utolsó vasárnapján

09.30-17.30

Még van lehetőség van csatlakozni a csoprthoz,
asztrológia alapismeretekkel rendelkezők

jelentkezését várom levélben, vagy

telefonon: 0630-95-105-88.
Kiscsoportos intenzív képzés,
sok gyakorlással.

 


 

Oldal nyomtatása, küldése

Facebook

Kulcsszavak a weblapon