Energiáink erőforrásos és megszakításos működése

A Gestalt Asztrológia 10 planétát, 12 jegyet és 12 házat vizsgál a horoszkópban:
A különböző planéták, különböző típusú belső, személyiségünk részeit alkotó energiákat jelképeznek. A hagyomány őselvnek, ősprincípiumnak is nevezi a világban tapasztalható energiákat, melyek a valóság minden szintjén megjelennek, így az emberi viselkedésben is megtalálhatjuk őket.
A planéták által jelképezett belső energiáink erőforrásos és megszakításos működését az alábbi felsorolás segítségével azonosíthatjuk. A listában szereplő néhány példamondat, viselkedés leírás mutatja meg, milyen viszonyban vagyunk az adott energiával, erőforrással, azaz hogyan működtetjük magunkban.
Megtudhatjuk, hogy képesek vagyunk-e a személyiségünk többi részével együtt kezelni, vagy sem.

Magyarázat:
Planéta (őselv, erőforrás) neve- Jegy neve, aminek az uralkodó bolygója:
+: Erőforrásos működtetésének (a személyiségünk többi részével együttműködő, kiegyensúlyozott állapot, harmonikus működés) eredménye

: Megszakításos működtetésének (a személyiségünk valamelyik részével rendezetlen konfliktusba került, kibillent állapot, alul vagy túlműködés) eredménye


Nap - Oroszlán:

+: Képes vagyok irányítani az életemet, megkapom a tiszteletet a különböző kapcsolataimban. Szeretnek az emberek a társaságomban lenni, természetesen viselkedem, kifejezem mindazt, ami vagyok. Könnyen elmondom a véleményem és képes vagyok másokat is meghallgatni.
Szeretek középpontban lenni, csoportokat, közösségeket irányítani, jó szervező vagyok. Mindig igazat mondok, szívesen segítek bárkinek a problémáját megoldani. Büszkén állok ki bármilyen helyzetben magamért és ismerőseimért is. Szeretem a luxust és a kényelmet, a feltételeit meg is teremtem magamnak és szívesen adok másoknak is.

: Gyakran kerülök megalázó helyzetbe, ahol nem vesznek figyelembe. Utálom, amikor megmondják, hogy mit csináljak. A szívemmel gondjaim vannak, gyakran érzem, milyen erősen, össze-vissza ver. Nem vagyok képes olyan színvonalat teremteni magamnak, amit szeretnék. Többet vállalok, mint amit kényelmesen tudok teljesíteni, a határidők be nem tartása miatt sok kellemetlenséget okozok magamnak és másoknak is.
A gerincem főleg a derekamnál sűrűn fáj. Mindenki helyett megcsinálok mindent, aztán senki nem köszöni, meg. Uralkodom magamon, hogy ne mutassam meg, milyen vagyok igazán.
Sokszor teszek olyat, amire mások azt mondják, hogy nem vettem figyelembe őket, de hát miért nem szóltak? Többnek érzem magam másoknál, mindent jobban tudok, nekem van igazam. A környezetemben panaszkodnak, hogy rájuk erőltetek dolgokat.

Hold - Rák:
+: Képes vagyok gondoskodni magamról, szeretem kényeztetni magam. Együttérző vagyok, sokan megkeresnek, ha valamilyen gondjuk van, mert szerintük pont úgy tudom meghallgatni őket, ahogy szükségük van rá. Szeretek törődni a családommal is, fontos nekem, hogy mindenki megkapja, amire szüksége van, mind érzelmileg, mind fizikailag.
Olyan finomakat főzök, hogy még a szomszédok is átjárnak hozzánk. Mindig megvédem a családtagjaimat, ismerőseimet. Boldog vagyok a gyermekeimmel, nagyon fontos részét képezik az életemnek. Romantikus alkat vagyok és ezt a családom is értékeli.

: Sokan mimózának csúfolnak, mert olyan érzékeny vagyok. Könnyen megsértődöm, nem szeretem, ha bántanak és persze olyan sokan bántanak. Régóta próbálkozom teherbe eséssel, de eddig nem sikerült, valamiért nem tudok megtermékenyülni. Igyekszem elrejteni a csalódásaimat, nehezen mutatom ki az érzéseimet, mert visszaélnek vele, ha megtudják mennyire sebezhető vagyok.
Szégyellem magam, hogy nem vagyok elég jó anya. Többféle allergiával küszködöm, néha a gyomrommal is problémáim vannak. Nem szoktam elmondani kire, hogy haragszom, nehogy rosszul essen neki, mert nem tudná elviselni.

Merkúr - Ikrek, Szűz:
+: Könnyen megértem az embereket, jó a kapcsolatteremtő készségem, szívesen beszélgetek bárkivel. Jó ötleteim vannak, ha megoldást kell keresni egy problémára. Lételemem a mozgás, ritkán ülök egy helyben. Könnyedén kifejezem magam, bármilyen gondolat is legyen az. Amit hallok, rögtön tovább is adom valaki másnak, jólesik, hogy megoszthatom az információkat. Gyakran meglepődnek a környezetemben, hogy mindenhez hozzá tudok szólni. Szeretem magam körül a tisztaságot, a rendezett ügyeket.
Jó gyakorlati érzékkel rendelkezem, a kézügyességem is átlagon felüli. A kollégáim sokszor megkérnek, hogy ellenőrizzem le a táblázataikat, mert rögtön észreveszem, ha valami nem stimmel. Magamat is sokszor vizsgálom, tudatosítom, mi történik bennem és ezt meg is osztom másokkal. A pénzzel takarékosan bánok, jól meg tudom találni, hol a legolcsóbb az adott termék.

: Annyi mindennel foglalkoznék, de nincs elég időm. Zavar a nyugalom, rögtön unatkozom, ha nem ér valamilyen inger. Sőt, ha lehet, egyszerre többféle is kell, nézem a TV-t, közben szól a rádió, egy újság is van a kezemben, mialatt megbeszéljük, kivel mi történt. Könnyen ideges leszek, feszülten élek, nehezen alszom el, mindig gondolkodom valamin, sokszor altató kell, néha nyugtató is.
Légzési nehézségeim is vannak, asztma vagy egyéb légúti betegségek, de az emésztéssel is gyakran gondjaim vannak. A polcomon sorakoznak a részben kiolvasott könyvek. Sok befejezetlen ügyem van, kilátásom sincs a lezárásukra, inkább belekezdek valami egyszerűbbe. Néha nagyon kicsinek érzem magam, mások sokkal jobbak nálam.
Nem bírom elviselni, ha nem értek valamit. Nagyon zavar, amikor valami piszkos és nem értem miért mondják rám, hogy pedantomán vagyok, amikor csak normális rendet és tisztaságot akarok. Nagyon félek, hogy esetleg hibázok. A betegségektől nagyon félek.

Vénusz - Bika, Mérleg:
+: Béke van az életemben, illetve könnyen meg tudom teremteni. Biztonságban érzem magam, vonzónak tartom magam, jó ízléssel kiválasztott öltözködésemre és ápolt külsőmre rendszeresen kapok elismerő megjegyzéseket, nekem is tetszik a testem.
Szívesen figyelek másokra is, jó érzékkel békítem ki az embereket. Szeretem a művészeteket, élvezem a testi örömöket, mind evéskor, mind szeretkezéskor. Boldoggá tesz erotikus kisugárzásom. Elegendő pénzzel rendelkezem, imádok táncolni, művészi tornázni, boldog párkapcsolatban élek.
Fontosnak érzem magam magánéletemben, munkahelyemen is megbecsülnek, számítanak rám.

: Sokszor bizonytalan vagyok, nehezen, vagy egyáltalán nem tudok dönteni, gyakran kikérem mások véleményét. Irigykedem a nálam szebb, gazdagabb emberekre. Nagyon féltékeny tudok lenni a páromra, amikor nagy nehezen sikerül végre kapcsolatban lennem, nehezen viselem, ha mást is megnéz. De nem bírom párkapcsolat nélkül, még ha boldogtalan vagyok, akkor is maradok, inkább, mint hogy ne legyen senkim. Kisebb vagy jelentős túlsúllyal küszködöm, ritkán mozgok, inkább csokit majszolok a kedvenc fotelomban a tv előtt, romantikus filmeket nézve.
Lenézem a kihívóan viselkedő, magukat kellető nőket és a „csak azt akaró” férfiakat is gyűlölöm. Kedvemet gyakran ajándékvásárlással javítom, amitől jobban leszek, de a mínuszba menő hitelkártya egyenlegem ismét elszomorít. A bánatomat sokszor lenyelem és boldognak mutatom magam, mert a szomorú embert nem szeretik.

Mars - Kos:
+: Elegendő energiám van ahhoz, amit csinálok, szívesen tevékenykedem, szeretek sportolni, nyerni. Bátran, nyíltan megmutatom és érvényesítem magam, közben képes vagyok a többiek igényeit is figyelembe venni. Könnyedén jelzem, ha valami nem tetszik, szívesen motiválok másokat is mozgásra, vagy közös tevékenységekre. Könnyen döntök, örömmel belevágok új dolgokba.
Szeretem a küzdősportokat és a gyorsasági autó-és motorversenyeket, magam is nagyon élvezem a megmérettetéseket.

: Nem tudom, mit akarok, fáradt vagyok, energiátlan, gyulladásos betegségeim vannak, gyenge az immunrendszerem. Sűrűn találkozom agresszív emberekkel, nem értem miért bántanak annyian. Kerülöm a konfliktusokat, nem szívesen mondok nemet. Sokszor tehetetlennek érzem magam, vesztesként jövök ki azokból a helyzetekből, amikbe nagy nehezen belemegyek.
Igazából nincs kedvem csinálni semmit. Erősebbnek mutatom magam, mint ahogy érzem. Haragszom magamra, hogy nem csinálok semmit. Könnyen dühös leszek, kiabálok és eljár a kezem, ha nem azt csinálják, amit akarok.

Jupiter - Nyilas:
+: Szeretek tanulni és tanítani is. Optimistán állok a világhoz, többnyire jó dolgok történnek velem. Sokan példaképüknek tartanak. Ismerőseimmel izgalmas beszélgetésekben veszünk részt, ahol egymást fejleszthetjük, ugyanis önmagam fejlesztése az egyik legfontosabb életcélom.
Gyakran utazom külföldre, szeretek új helyekkel és emberekkel megismerkedni. Hálás vagyok, hogy ilyen jó életem van. Hiszek magamban és ez lendületet ad az elképzeléseim megvalósításához. Számomra fontos az igazság, a törvények betartása, ezért választottam a jogi pályát.

:  Elégedetlen vagyok magammal. Általában lenéznek az emberek, nincs is önbizalmam. Sokszor nem teszek meg valamit, ami Isten szemében bűn lenne. Sőt van, amikor gondolni sem merek olyanra, ami erkölcstelen. Jó lenne értékes embernek lenni, ezért majd egyszer lediplomázom.
Miért nem lehet valamit tökéletesen megcsinálni? Ilyen közönséges dolgot nem tudok elfogadni. Hogy lehet valaki ennyire alulművelt? Ezt igazán tudhatnád. Utálom a beképzelt embereket.

Szaturnusz - Bak:
+: Rend van az életemben. Vállalom a felelősséget a tetteimért. Könnyedén beosztom az időmet, jól megtervezem a teendőimet, így mindent időben befejezek. Felkészülök az esetleges nehézségekre, reálisan mérem fel a lehetőségeimet. Ismerőseim számítanak rám, tudják, hogy amit megígérek, mindig betartom. Képes vagyok hosszú távú terveket kitűzni magam elé, a fegyelmezettségem segítségével azokat sorra meg is valósítom.
Anyagilag is elérem azt amit akarok, mert a tapasztalataim, a megbízhatóságom, szakértelmem segítségével egyre magasabb pozícióba kerülök. Céltudatosságom sokat segít, hogy kitartóan megvárjam a kedvező lehetőségeket.

: Rendszeresen elkésem, ami miatt szorongok, de nem tehetek róla, mindig közbejön valami. Miért képtelenek az emberek betartani a szabályokat? Hogy lehet lekésni egy megbeszélt időpontot? Engem mindig csak akadályoznak. Általában rossz a kedvem, keserűség van bennem, de ezt nem látják rajtam a környezetemben, mert tudom tartani magam.
Normálisan kell viselkedni mindig. Nehezen mozgok, az ízületeim gyakran fájnak. Meszesedéssel is küzdöm. Nem tudok igazán örülni semminek, hiszen nem tart örökké. Az élet egy taposómalom, ahol nincs pihenő. Nyaralni sosincs időm elmenni, meg minek is költeném a pénzem. Sosem jutok egyről a kettőre.

Uránusz - Vízöntő:
+: Különleges ember vagyok, szabadon élek, mert a munkahelyemen és családomban is figyelembe vesszük egymás igényeit, azokat toleráljuk és összehangoljuk. Kölcsönösen fontosnak tartjuk és biztosítjuk egymás szabadságát. Jó érzés, amikor megnevettetek másokat.
Mindig az új érdekel, több találmányomat is szabadalmaztattam. Fontos a tolerancia, mind a természettel, földünkkel szemben, mind az emberek egymás közötti viszonyaiban. Tiszteletben tartom mások egyéniségét, egyediségét. Örülök, hogy ebben a korban élek, a modern technikai vívmányok lenyűgöznek, semmihez nem hasonlítható szabadságot jelent pld. az internet, a repülőgép. A világűr korlátlansága is csodálattal tölt el.

: Kényszeresen küzdök a szabadságomért. Kívülállónak érzem magam, senkihez sem tudok kötődni igazán. Olyan mintha egy másik bolygóról érkeztem volna, nem tudom elfogadni az emberek anyagiasságát és birtoklási vágyát. Nem bírom, amikor az aktuális barátnőm féltékeny rám és meg akarja mondani, mit ne csináljak. Kényszeresen próbálok feltűnő lenni az öltözködésemmel, a tetoválásaimmal, hogy kilógjak a sorból, lássa csak mindenki, hogy nem vagyok egy birka a sok közül.
Élvezem, amikor meghökkentem az embereket. Irtózom a bezártságtól, a szobában mindig az ajtó mellé ülök le. Szeretek poénkodni a többiekkel, nem értem miért haragszanak meg ezért néha.

Neptunusz - Halak:
+: Boldog vagyok, mert szerethetek és engem is sokan szeretnek. Könnyen rá tudok hangolódni emberekre, megérzem mi a gondjuk. Örömmel segítek bárkinek, legyen az ember vagy állat. Szívesen meditálok, szeretem a füstölő illatát. Ezt legszívesebben egy kád vízben teszem.
Újra és újra szerelmes tudok lenni a páromba. Boldogsággal tölt el az egységünk, szinte egyszerre mondjuk vagy gondoljuk ugyanazt. Tele vagyok szeretettel és ezt mindenki felé igyekszem kimutatni, van akinek ölelést, van akinek jó szót, van akinek pénzt adok, persze viszonzásvárás nélkül. Nem tartom magam annak, de sokszor mondták már rám, hogy földre szállt angyal vagyok.

: Miért történik velem annyi rossz? Én mindig csak áldozat vagyok. Mindenkiben csalódok, pedig olyan szép volt minden az elején, aztán jön valami érthetetlen viselkedés, mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Teljesen tehetetlen vagyok, csak sodródom az eseményekkel. Nem értem miért nem vesznek sokszor észre. Sokan próbálják elhitetni velem, hogy alkoholista vagyok, de szerintem rosszul látják, az a napi 3 sör és fél üveg bor még nem sok.
Nem mutathatom meg magam, mert csalódnának bennem, hogy igazából milyen vagyok. Nekem mindenkit szeretnem kellene, nem értem. Inkább elmenekülnék ebből a világból, itt senki nem érzi át azt, hogy vagyok, mennyi gondom van, nem értenek meg. Szerencse vannak különböző szerek, amik segítenek eltávolodni ettől a szörnyű valóságtól.

Plútó-Skorpió:
+: Ha valami idejétmúlt az életemben, attól megválok. Szeretem a lélek mélységeit, boldoggá tesz, ha az ismerőseim megosztják velem lelki problémáikat. Fontos, hogy segítsek nekik, kikeveredni lelki gondjaikból. Képes vagyok akár órákon át figyelni őket, az érdekel, hogy kiderítsük a probléma okát és végleges megoldást találjunk rá. Sokszor mondják, hogy más emberek lettek, miután végigkísértem őket lelki, érzelmi problémáikban és hozzásegítettem őket a megoldáshoz.
Szeretem felnyitni az emberek szemét. Imádom a krimiket, általában már jóval a film vége előtt tudom, ki a gyilkos. Sok nehézség volt már az életemben, de mindig fel tudtam állni, újra tudtam kezdeni.

: Nem akarok semmi újat. Sokat gyötrődöm, ha nem szeretnek. Gyűlölöm azokat, akik visszaélnek a bizalmammal és biztosan elintézem, hogy ők is átéljék, amit okoztak nekem. Nincs értelme az életemnek, inkább lehúzom magam a WC-n. Nem akarom, hogy gyerekem legyen, ilyen génekkel nem büntetnék senkit. Nem tudom, miért mondják rám, hogy ölni tudnék a szememmel, amikor semmilyen agressziót nem érzek soha magamban.
Tudom, hogyan félemlítsek meg másokat, mi az, ami legjobban fáj neki. Azt is jól tudom, hogyan lehet rákényszeríteni valakit arra, hogy azt csinálja, amit én akarok, és ne lásson más választási lehetőséget. Föl tudnék robbanni, amikor meglátom azt a szemétládát. Legyen átkozott!

Aktuális

Gestalt Asztrológia Tanfolyam Szlovákiában,

Nagymegyeren, 20km-re Győrtől

Minden hónap utolsó vasárnapján

09.30-17.30

Még van lehetőség van csatlakozni a csoprthoz,
asztrológia alapismeretekkel rendelkezők

jelentkezését várom levélben, vagy

telefonon: 0630-95-105-88.
Kiscsoportos intenzív képzés,
sok gyakorlással.

 


 

Oldal nyomtatása, küldése

Facebook

Kulcsszavak a weblapon