Gestalt Asztrológia Konzultáció

Kinek és mikor érdemes?

ha az eddig meg nem oldott, rendszeresen ismétlődő napi problémáinak megoldásához saját erőforrásait   szeretné megtalálni és használni.
ha valamilyen testi tünet nehezíti az életét.
ha már régóta nincs kedve semmihez és nem tudja, mit akar.
ha üresnek érzi az életét, pedig elvileg mindene megvan.
ha nem tudja egy kezén megszámolni, hány tanácsadóhoz fordult már és még mindig ugyanaz a baj.
ha úgy érzi, eltávolodtak egymástól a gyermekével/ férjével/ feleségével/szülőjével és szeretné, hogy újra közelebb kerüljenek egymáshoz.

Milyen területekkel foglalkozik a Gestalt Asztrológia Konzultáció?

egészségügyi problémák,
kapcsolati nehézségek, elakadások (szülő-gyermek, párkapcsolati, munkahelyi).
pályaválasztási iránytű
kamaszok önelfogadási nehézségei, világból való kiábrándultság
gyermeknevelés, szülői támogatás a gyermek erőforrásainak feltárásához
munkahelyi feszültségek
félelmek, fóbiák
depresszió
asztrológustól, jóstól, kártyavetőtől, stb. hallott ijesztő, félelmet gerjesztő információ, önbeteljesítő jóslat felülvizsgálata, tisztázása és átértékelése. (Mindig több lehetőség van egyes bolygóállások megélésére, nem célszerű egyféle értelmezésbe beleragadni.)

A Gestalt Asztrológia Konzultáció célja:
Önmagunk szabad választásán keresztül jobban boldogulni a mindennapokban.
Nincs két tökéletesen azonos születési horoszkóp, nincs két megegyező személyiségtérkép, nem találunk két ugyanúgy működő embert. Egy adott szinten, a szükségleteink szintjén ugyan hasonlítunk, hiszen mindannyiunknak vannak fizikai, érzelmi és szellemi szükségletei is.
Testi, lelki és szellemi „üzemanyagra” is szükségünk van, hogy az életben kiegyensúlyozottan működhessünk, életben maradhassunk.

Minden embernek szüksége van levegőre, folyadékra, ételre, megfelelő testhőmérsékletre, védettségre, biztonságra, intimitásra, elfogadásra, szeretetre, tanulásra, fejlődésre, sikerekre, önmaga kifejezésére, megértésre, békére, szórakozásra, pihenésre, szabadságra, határokra, elengedettségre, stb.
Azonban a felsoroltakból minden egyes embernek különböző mennyiségre és minőségre van szüksége, ráadásul különböző területeken. A születési horoszkóp energia eloszlási térképe jól felismerhetően megmutatja, melyik erőforráshoz, milyen „üzemanyaghoz” hol és hogyan tudunk hozzáférni.
Egy egyszerű példa: nem minden nőnek az anyaság és a háztartásbeli szerep az életcélja. Akad, aki sokkal több életerőt, energiát, örömet nyer a tanulásból, vagy épp a tanításból. Boldogabbá teszi sportteljesítmény, vagy akár az üzleti élet kihívásai. Nem minden férfi akar vállalatigazgató lenni, reggeltől estig dolgozni, van, aki a gyermekekkel töltött idő alatt töltődik fel, van, aki könyvírás, zenélés közben.

Aki felismeri azt, hogy nem a megfelelő helyen próbál hozzájutni a számára szükséges energiához, vagy éppenséggel megfelelő helyen jut hozzá olyan energiához, ami számára szükségtelen, óriási lépést tesz annak érdekében, hogy megtudja mi az, amire valójában szüksége van és azt hogyan, hol tudja megszerezni.

Könnyű felismerni, ha valaki rossz helyen jár szükségletei kielégítése érdekében, például, cipőboltban szeretne virágot venni. Viszont jóval nehezebb észrevenni és felderíteni, hogy mi hiányzik, miért nem érzi teljesnek az életét egy jól felépített praxissal rendelkező orvos generáció harmadik tagja, akinek „mindene” megvan: egészség, szerető család, jó anyagi körülmények, sőt határozottan állítja, hogy szereti az orvosi pályát, hiszen édesapja, nagyapja is orvos volt. Viszont egy elejtett mondatából kiderülhet, mennyire hiányzik neki a festőkészlete, amiket anyukájától kapott, apukája pedig még kisiskolás korában kidobott a szemétbe, mondván hagyja az ilyen értelmetlen, léha szórakozásokat, mert abból nem lehet megélni és nem is segít az embereknek.

A Gestalt szemlélet szerint a teljes szervezet egészséges, kielégítő működéséhez a részek összhangján, együttműködésén keresztül vezet az út. Ha a különböző szükségletekkel rendelkező személyiségrészeink összeütközésbe kerülnek egymással, az a teljes szervezetre is hatással van. Ráadásul a belső igényeink Együtt könnyebbmellett ott vannak a környezetünk felől érkező szükségletek is, a családunkban, munkahelyünkön, iskolában vagy akár az utcán.
Mindennap folyamatosan érkeznek különböző ingerek, a reggel még békés lelkiállapotunk rövid idő alatt felborulhat, ha nem sikerül a saját és a környezeti szükségleteket mindkét oldal számára kielégítően teljesíteni. Aki inkább a környezet felől érkező igényeket helyezi előtérbe, egyre inkább áldozatnak fogja érezni magát, hiszen mindenkire odafigyel és segít, de rá nem kíváncsi senki.
Aki csak a saját szükségleteire figyel, ott előbb-utóbb a környezete, a családtagjai, munkatársai fogják magukat áldozatnak érezni és kisebb vagy nagyobb mértékben eltávolodnak tőle. Mindkét esetben megromlanak a kapcsolataink, akár a testi egészségünk is, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, valami hiányzik.

A konzultációk során jobban megismeri valódi önmagát, közösen tárjuk fel az addig fel nem ismert, elutasított részeket, azon dolgozunk, hogy valójában mi zajlik a felszín alatt, hogyan működik valójában, hogyan tudja a korábban elutasított igényeit elfogadni, integrálni. A benső működések feltárása segít kideríteni, melyik energiák, személyiségrészek működnek és melyek blokkoltak, azaz, hogyan akadályozza meg magát abban, hogy egészséges és boldog legyen.
Hogyan akadályozza meg magát abban, hogy bizonyos saját érzéseket, gondolatokat, vágyakat átéljen, bizonyos tetteket megtegyen, hogyan szűkíti le ezzel a teljesség, a boldogság és az egészség átélési készségét.

Ezután az így felismert személyiségrészek, belső erőforrások közötti konfliktusok, ellentétes érdekű energiák kiegyenlítése, harmonizálása történik, ami hosszabb időt is igénybe vehet.

Ide kattintva, könnyen ellenőrizheti, hogy
- megszakított, blokkolt
- vagy erőforrásos módon
működteti önmagában a planéták által jelképezett energiákat.


Gestalt Asztrológia Konzultáció típusai:

Kik laknak benned és hogy vannak egymással? - Önismereti asztrológia konzultáció, 2x50 perc

Első alkalom: Interjú, rövid élettörténet, valamint a fő kérdés: Miben tudok segíteni?
Második alkalom: Személyiségrajz, erőforrások belső dinamikájának bemutatása, az adott témát, problémás helyzetet kibontva az analógiás szemlélet segítségével az adott helyzetet előidéző személyiségrészek energiáinak és szükségleteinek feltárása, majd egymással együttműködő, harmonikus megvalósulási szintjeik megkeresése.
A feltárt, belső elakadások feloldására, az erőforrások aktivizálására és együttműködésének elősegítésére az alábbiakban ismertetett módokon is lehetőséget biztosítok.

Megszakításból erőforrás - Gestalt alapú asztrológia konzultáció, rendszeres találkozásokkal, 50 perc/alkalom

Ebben a formában az életviteli, kapcsolati, egészségügyi nehézségeket előidéző belső, öngátló folyamatok tudatosítását és egymást segítő viszonyuk kialakítását a Gestalt módszereivel és a személyes születési horoszkóp elemeinek felhasználásával segítem.

Boldogan, szabadon és egészségesen élni – személyes szervezetfejlesztés, tudatosság növelése Gestalt módszerekkel, rendszeres találkozásokkal, 50 perc/alkalom

Az emberi szervezet is hasonlóan működik, mint más szervezetek. A részek közötti együttműködés csökkenése az egész emberre hatással van. Aki nem veszi figyelembe saját szükségleteit, előbb-utóbb belső diszharmóniát, feszültséget, elégedetlenséget, békétlenséget fog érzékelni magában. Mivel a test-lélek-szellem hármassága szétválaszthatatlan, hosszú távon akár testi betegség is lehet a fel nem ismert impulzusaink miatt. A konzultációk során, a tudatosságnövelő gyakorlatok segítségével felismerhetőek a korábban még fel nem ismert, vagy felismert, de elutasított, megszakított szükségletek. Ha már felismerjük az adott szükségletet, könnyebben lehet olyan kreatív megoldásokat találni, melyek a többi személyiségrész szükségleteit is figyelembe veszik, kielégítik, így elhárul az akadály az újonnan felismert igények kielégítésében.
Annak felismerése és elfogadása, ahogy valójában működünk, már önmagában gyógyító értékű.
Az önazonosság, az önelfogadás a valódi belső értékeink, saját erőforrásaink aktivizálódását, beüzemelődését eredményezi.

Ezekkel az elvehetetlen belső támaszainkkal, felismert, tudatosított és személyiségünkbe fogadott értékeinkkel, képességeinkkel pedig kitárulnak lehetőségeink egy teljesebb, elevenebb életre.

Aktuális

Gestalt Asztrológia Tanfolyam Szlovákiában,

Nagymegyeren, 20km-re Győrtől

Minden hónap utolsó vasárnapján

09.30-17.30

Még van lehetőség van csatlakozni a csoprthoz,
asztrológia alapismeretekkel rendelkezők

jelentkezését várom levélben, vagy

telefonon: 0630-95-105-88.
Kiscsoportos intenzív képzés,
sok gyakorlással.

 


 

Oldal nyomtatása, küldése

Facebook

Kulcsszavak a weblapon